18 Ocak 2009

Sevgililer Günü Hediyesi



Her yıl Sevgililer Günü öncesinde, tatlı bir telaş başlar... O gece nereye gidilecek, ne giyilecek, sevgiliye ne alınacak? Bu özel günün tarihçesi binlerce yıl önceye, Roma İmparatorluğu'na dayanıyor. O dönemde yaşayan bir papaz olan Aziz Valentine, evliliğe karşı olan İmparator 2. Claudius'un yasağına rağmen gizlice birbirlerini seven çiftleri evlendiriyordu. Ancak durum ortaya çıkınca tutuklandı ve öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat gününde de gömüldü. O günden beri 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Siz de sevdiğiniz kişiye duygularınızı anlatmak için bütçenize uygun bir hediye seçebilir, onu çok ama çok mutlu edebilirsiniz.

UmutGold'tan flört yüzükleri

Sevgililer Günü yaklaşırken, özel bir hediye seçmek her zamankinden de büyük bir heyecan. UmutGold, 2009'ya gençlere özel bir koleksiyonla giriyor. Çift kalp taşıyan pırlantalarla süslü flört yüzükleri, aşkını anlatmak isteyenler için özel bir hediye seçeneği. Üstelik sınırlı sayıda üretilmiş.

Sevgililer Günü...” Kimi sevdiğine bir demet çiçek, kimisi çeşitli hediyelerle sevgililer gününü kutlayacak.
Ancak yeni yapılan bir araştırma Sevgililer Günü’nün kadın ve erkekler için farklı şeyler ifade ettiğini ortaya koydu. Türkiye’nin önde gelen online araştırma firması ‘Inquision Ltd.” tarafından internet üzerinden yapılan araştırmada, her dört kadından üçü Sevgililer Günü’nün romantik olduğunu ve mutluluk verdiğini dile getirdi. Buna karşılık erkekler, Sevgililer Günü’nü daha çok ticari bulduklarını açıkladı. Ayrıca, erkekler Sevgililer Günü’nün yabancı kutlaması olduğuna kadınlardan daha çok inandıklarını ifade etti. “Bayanlar, erkeklere kıyasla daha romantik düşünüyorlar” diyen Inquision Yönetici Ortağı Mads Stenbjerre, “Yine de günü ticari olarak nitelendiren erkeklerin sayısının yüksekliği bizi şaşırttı” dedi.

Bugün evdeyiz!
Ankete katılanların yüzde 42’si hediye almayı ve yüzde 23’ü yemeğe çıkmayı planlarken, yüzde 19’u Sevgililer Günü’nü evde kutlamayı düşündüğünü söyledi. Çiftlerin üçte biri ise Sevgililer Günü’ne yönelik özel bir programları olmadığını beyan etti. Sonuçlara göre, çiftlerin birbirlerine almayı planladıkları hediyeler de farklılık gösterdi. Kadınlar, daha çok giyim ve kişisel aksesuar eşyaları almayı düşünürlerken, erkekler çiçek ve kişisel aksesuarlar üzerinde yoğunlaştı.

Sevgililer Günü Hediyesi

Hiç yorum yok: