04 Eylül 2008

İyi ve kötü hediye arasındaki farklar...


“İyi niyetli ama patavatsız” hediyeler
Sevgilimize, eşimize, çocuklarımıza, iş arkadaşlarımıza hediye almak bazen işkenceye dönüşebilir. Bazen hediye seçiminden o kadar bunalırız ki, farkına varmadan gerçekten kötü seçimler yaparız. Hediye vereceğiniz kişiyi gerçekten mutlu etmek için yazımıza bir göz atın.
1. “İyi niyetli ama patavatsız” hediyeler

Her ne kadar hediye alacağınız kişiyi düşünmüş ve onun "daha iyi" olmasını hedefleyerek seçmiş de olsanız şu tarz hediyelerden mümkün olduğunca uzak durmanızı öneririz:

* Fazla kilolu bir arkadaşınıza zayıflama ürünü almak,
* Uzun zamandır iş arayan kardeşinize “İş yaşamında başarılı olmanın 10 yolu” tarzında kitaplar hediye etmek,
* Aşırı sigara bağımlısı olan babanıza nikotin bandı almak.


2.Ivır zıvırlar...

Dışarıda milyonlarca hiçbir işe yaramayan ıvır zıvır var. Hobilerini bilmediğimiz, özel bir yeteneği olmayan veya çok yakından tanımadığımız bir kişiye bu hediyelerden almak çok parlak bir fikir olarak görünse de aslında hiç de öyle değildir. Kendi kendinizi mükemmel bir hediye olduğu yönünde ne kadar ikna ederseniz edin, kim eninde sonunda çekmecenin dibini boylayacak bir hediye almak ister ki?
3. Uzmanlığa yönelik hediyeler

Çevremizdeki bazı kişilerin bazı konulara karşı özel ilgisi vardır. Hediye alacağımız kişi bir futbol fanatiği olabilir, balık tutmak konusunda herşeyi biliyor olabilir ya da bir koleksiyon yapıyor olabilir. Bu kişilere ilgi duydukları bu alanda hediye almak biraz riskli olabilir. Çünkü bu kişilerin zaten hediye alacağınız şeye ya da çok benzerine sahip olma olasılığı çok yüksektir.
4. Mesaj içeren hediyeler


Üzerinde mesajlar içeren t-shirtler almak iyi bir fikir olmayabilir...Her ne kadar komik yazılar da olsa, karşı tarafın bu espiriyi kaldırıp kaldıramayacağını bilemezsiniz. Üzerinde komik yazılar olan hiçbir eşyayı (t-shirt, kupa, mouse ped v.s.) eğer hediye alacağınız kişi 16 yaşının altında değilse almamanızı öneririz.
5. Sanat

Sanat zevki çok görecelidir. Sizin bayıldığınız bir modern sanat resmi, hediye vereceğiniz kişi açısından çok itici olabilir. Eğer sizden özel olarak istenmediyse, sanat ürünlerini hediye vermekten kaçının.
6. Harika iç çamaşırları

İç çamaşırları gerçekten çok hoş bir hediye olabilir. Ancak bu çekici iç çamaşırlarını eşinizin gerçekten sürekli kullanabileceğini düşünüyor musunuz? Dolabına koyup uzun süre kullanmayacağı birşey olacaksa bizce bunun yerine daha kullanışlı bir hediye seçmenizi öneririz. Üstelik kırmızı iç çamaşırı artık biraz klişe olmadı mı sizce de?
7. Düşüncesiz hediyeler

Hediye alışverişine çıktığınızda önce beğendiğiniz hediyeleri almak daha sonra da bunları listenizdeki insanlarla eşleştirmek çok parlak bir fikir olmayacaktır. Çünkü böyle bir durumda ilgisiz kişilere alakasız hediyeler verebilirsiniz. Size önerimiz öncelikle hediye alacağınız kişinin zevklerini, hobilerini gözden geçirmeniz ve her kişiye özel hediye seçmenizdir.
Düşüncesiz hediyelere örnekler:

* Pop müzik dinleyen bir arkadaşınıza klasik müzik CD’si hediye etmek.
* İçkiyle arası olmayan bir kişiye bir şişe şarap hediye etmek.
* Cildi parfümlere karşı alerjik reaksiyon gösteren bir kişiye parfüm hediye etmek.
* Rejim yapmaya çalışan bir yakınınıza çikolata ve şekerlerden oluşan bir sepet vermek.


Peki iyi hediye vermenin yolu nedir?

Peki ama sevdikleriniz için en iyi hediye hangisi olabilir? İhtiyacı olduğunu bildiğimiz birşeyi almak mı? Yoksa hiç bahsetmedikleri ancak çok hoşlanacağını düşündüğümüz bir şey mi? Ya da onu gerçekten kalben etkileyecek bir hediye mi?

Araştırmalar “Şu ana kadar aldığınız en iyi yılbaşı hediyesi neydi” sorusuna erkeklerin %42’sinin “Tamamen sürpriz olan hediyeler” şeklinde yanıt verdiğini, bayanların %56’sının ise "Duygusal açıdan onları etkileyen hediyeleri beğendiklerini" ortaya koymaktadır.
Erkeklere ne hediye alınmalı?

O zaman şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki eğer bir erkeğe hediye alacaksınız, onu şaşırtacak hediyeler seçmek ve ona süpriz yapmak, onu mutlu edecek en garantili yöntemlerden biri olacakır. Sürprizler karşınızdaki kişiyi mutlu eder çünkü onu önemsediğinizin bir göstergesidir. Ancak iyi bir süpriz yapabilmek için hediye alacağınız kişinin hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri iyi bilmek ve iyi bir planlama yapmak gerekir. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak eşinize, sevgilinize, babanıza veya erkek kardeşinize güzel bir hediye seçebilirsiniz.
Ya kadınlara?

Şimdi sıra kadınlarda... Kadınlar ne kadar sevildiklerinin ve ne kadar özel olduklarının hatırlatılmasından hiç sıkılmazlar. Bu yüzden çok pahalı, çok gösterişli v.s. hediye yerine onu sevdiğinizi gösterecek bir hediye kadınları mutlu edecektir. Onun sizin için ne kadar önemli olduğunu anlatan bir hediye seçmek ve duygularınızı anlatan bir kart eklemek iyi bir fikir olabilir.

Kaynak:www.topshop.com.tr