02 Ekim 2008

Sıra dışı hediyeler

Melih Arat melih@meliharat.com

SIRADIŞI BİR YAŞAM

Sıra dışı hediyeler

Nurcan isimli bir okurumuz kendi uyguladığı bazı hediye fikirlerini göndermiş. Onun izniyle, bazılarını geliştirerek, bazılarını da oldukları gibi sizinle paylaşmak istiyorum.

Hediye Fikri 1
Önce büyük boy bir kutu alınır. İçine çok değişik ve çeşitli hediyelik eşyalar konur. Mum, mendil, toka, fincan, çikolata, oyuncak araba ya da kurşun asker ve bunun gibi. Her hediyenin ayrı bir kutusu olur ve içlerinden birer mektup çıkar. Mesela mumun paketinden onu alırken yaptığınız pazarlığın diyalog metni. “Bir milyon olmaz mı?” “Olmaz abi” “Peki, bir milyon vereyim, ama kutusu sizde kalsın.” “Olmaz abi”, “Bir milyon iki yüz elli o zaman” “Olmaz abi” “Yandaki dükkanda bir milyon ama…” “Oradan al abi” “Tamam”… (yandaki dükkana geçilir) “Yedi yüz elli bin olmaz mı?” “Olmaz abi” ve pazarlık sürer…

Oyuncak araba paketinden çıkan mektup. “Bu oyuncak arabayı kendine yakıştıramamış olabilirsin; ama bu araba özel bir araba. Çocukluğumda bana bu arabadan hediye etmişlerdi. Haftası olmadan kaybettim. Onu bulmayı o kadar çok istedim ki. Benim için dünyadaki en değerli şey bu araba olmuştu artık. Yıllarca o oyuncak arabayı düşündüm. Sana hediye ararken bu arabayı gördüm. Bir tane kalmıştı. Hemen aldım. Benim için öyle değerlisin ki, bu arabayı sana vermeye karar verdim.” Her kutunun içinden böyle samimi dille yazılmış bir mektup çıkar. Aralarına yara bandı gibi günlük hediyeler de koyabilirsiniz küçük bir notla. “Sana karşı kendimi yara bandı gibi hissediyorum; ne zaman bir derdin sorunun olursa onu dindirmeye, çözmeye sadece senin için hazırım.”

Hediye Fikri 2
Hediye vereceğiniz kişiye en sevdiği şarkıları sorarsınız. Niye diye sorarsa ‘çok zevklisin, senin dinlediklerini öğrenirsem ben de onlara odaklanabilirim` diye cevap verebilirsiniz. Sonra onun en sevdiği on şarkının yer aldığı bir kasedi/CD`yi bir kasetçi/CD`ciye doldurtabilirsiniz. Fotokopicilerin birçoğu CD etiketi de hazırlıyor artık. Kişinin fotoğrafını CD`ye de basarsanız sıra dışı bir hediye olur.

Hediye Fikri 3
Küçük bir ahşap kutunun içine, paket kağıtlarını şerit halinde keser ve koyarsınız. Bunların bir kısmı boş olabilir. Bir kısmına da sıradan saçma şeyler yazabilirsiniz. “Bunu boşuna okuyorsun. Bunda önemli bir şey yok.” “Ben kahinim, birazdan bu şeridin sonuna geleceksin.” “Bu şeritleri hazırlamak çok zaman aldı. Sen de birazcık sabret!” “Acaba bu şeritlerin içinden ne çıkacak?” “Pazartesiden sonra çarşamba gelsin istiyorum, ama olmuyor; yardımına ihtiyacım var. Beni ara.” ve arada birkaç tane de “Sen benim en değerli dostumsun/varlığımsın.” “Seni seviyorum.” gibi sözler serpiştirilebilir.

Hediye Fikri 4
Bir kitap alın ve her sayfasının üstüne ya da aradaki bazı sayfalara o kişiye özel bir şeyler yazın. Örneğin, babanıza alıyorsanız. “Babacım senin pazar kahvaltılarını hazırlamana bayılıyorum. En güzel tostu sen yapıyorsun.” “Babacım, birlikte top oynadığımız o günü unutamıyorum.” “Sana neden hâlâ en iyi baba ödülü vermediler anlamadım.” gibi sözleri serpiştirebilirsiniz.

Hediye Fikri 5
Aldığınız her hediyeyi özelleştirin; el yazınızla ya da bilgisayarda hazırlayacağınız yazılarla özel notlar koyun. Eğer dile hakim olmadığınızı düşünüyorsanız, özlü söz, fıkra kitapları size yardım edecektir. İnternet de iyi bir kaynak.

Hediye Fikri 6
Evde bulmaca gibi bir hediye hazırlayın. Bir şeyi buldukça diğer aşamayı bulsun.

Hediye Fikri 7
Bir restorana gidin. Tuvalete gittiğiniz sırada garson tepsiyle içecekleri ve hediyeyi servis yapsın.

Unutmayın en güzel hediye, elden verilen değil, buldurulan hediyedir.

Kaynak:
www.trinvest.com
Melih Arat