03 Ağustos 2008

Müşteri Memnuniyeti

Merhaba;

Size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
Cumartesi günü bir arkadaşımla alışverişe gittik, gezdik, yürüdük e! haliyle acıktık...
Taksimde güzel yemek yaptığını düşündüğümüz biryere girdik.
Herşey çok güzeldi önce, mekan, menü, ilgi alaka... Sonra siparişinizi verdiğimiz yemeğin şuan yapılamayacağı söylendi. Tamam dedik olabilir başka bir yemek seçtik, seçtiğimiz yemeği garsona iletine kadar yarım saat geçti çok kalabalık biyerde değildi ama kendi aralarında konuşmaktan bizi görmediler. Neyse dedik hadi bu da olabilir ama yavaş yavaş sinirlenmeye başladım ve her insan da az çok aç iken sinir katsayıları normalden daha fazla artar, bana da öyle olmaya başladı.
Aradan yarım saat geçmişti ve hala biz seçtiğimiz 2. siparişi verememiştik. Çok sıkılmıştık ve çok açtık tam o sırada garson geldi. Tam sonunda yemek yiyebileceğiz derken içeriye kalabalık bir grup girdi ve garson bizi bırakıp gruba doğru ilerledi, diğer garsonlarda öyle...
Bu duruma oldukça sinirlenen biz hemen kalktık restoranttan ve Nişantaşı'na geçmeye karar verdik.
Sonunda Nişantaşı'nda idik ve nerede yiyeceğimize karar veremiyorduk havada çok sıcaktı ve akşam saat 6'da yemeği düşündüğümüz öğün akşam 8'i bulmuştu. Daha önce hiç gitmediğimiz bir restoranta girdik, o kadar yorulmuştuk ki yolumuzun üstündeydi ve hemen sipariş verdik.
Mükemmel ilgi, mükemmel kalite ve mükkemmel bir lezzetle tanışmış olduk.
Yemekten sonra içeceklerimizi söyledik, fakat arkadaşımın içeceği tahmin ettiğinden daha ağır olmuştu, içemedi... Hesabı istedik artık kalkıyorduk ki,''Hanımefendi içeceğinizi beğenmediniz herhalde isterseniz yeni birşey ikram edelim '' dedi garson, arkadaşım da ''biraz fazla tatlıydı oyuzden içemedim, tadı çok güzeldi, teşekkür ederim '' dedi.
Garson'' O halde bizim ikramımız olsun'' dedi. Biz '' kabul edemeyiz teşekkürler'' dedik. Ama ısrarla ikram etmek istedi, peki o zaman dedik ben de çay içmiştim ve onu hatırlattık ''efendim olurmu öyle şey içeceklerimiz ikram'' dediler. Fakat içecekler normal yemekten sonra verilen çaylardan değildi:)
Arkadaşım Ice Mocha söylemişti bende özel bir çay siparişi vermiştim yani 2'si yaklaşık 20 ytl'yi buluyordu.
Çok mahçup olduk ama ilgiye ve titizliğe hayran kaldık. Sırf beğenmedik diye hem değiştirmeyi teklif ettiler, hemde biz onu kabul etmeyince ikram ettiler.
Bugün de tekrar oraya akşam yemeğine gideceğiz. Sizde mutlaka yolunuz düşerse Banyan Cafe'ye uğrayın:)
Memnun müşteri anlayışı işte böyle olsa gerek ...