02 Eylül 2008

Kişiye özel şişede zeytinyağı modası


Artık yaşamınızdaki önemli insanlara çok anlamlı bir hediye seçeneğiniz var. Kişiye özel zeytinyağı üretimini gerçekleştiren Tariş, Rahmi Koç ve birçok işadamından da sipariş alıyor

Türkiye'de daha önce şarapta uygulanan sevdiklerinin adına üretim, şimdi zeytinyağında gerçekleşiyor. Zeytinyağı sektörünün lider üreticisi Tariş, ünlü ve zengin işadamlarının siparişi üzerine, kişiye özel üretilen zeytinyağlarını, yine özel dizayn edilmiş şişelerle sunuyor.

Annesinin adını yaşattı

Türk asıllı Amerikalı işadamı Zati Uysal vefat eden annesi Emine Uysal anısına Tariş'e özel 55 ton zeytinyağı sipariş etti. Uysal, Amerika'da piyasaya sürdüğü zeytinyağı şişelerinin üzerine ise annesi Emine Hanım'ın resmini koydurttu. Mersinli Emine Uysal için hazırlanan yağın üzerinde ise şu satırlara yer verildi:

'Çok değerli merhum annem Emine'nin yaşamı boyunca temsil ettiği kalite ve mükemmelliyete saygı duyarak... Elinizdeki her bir şişe annemin anısına, sevgiyle, yaşadığı topraklardaki zeytinliklerden el değmeden üretilmiştir.'

Brüksel'de oturan Ümit İdil adlı işadamı ise Fransız eşinin sahip olduğu tarihi 'Le Val Richer Malikanesi' için özel zeytinyağı imal ettirdi. İdil, şişenin üzerine malikanenin isim ve resmini koydurttuğunu belirterek, böylece hem Türk zeytinyağını hem de malikanenin reklamını yaptığını söyledi.


Tariş, TBMM üyelerine de, yılbaşı hediyesi olarak üzerinde Meclis binasının bulunduğu özel siparişlerden hazırladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İsa'nın doğumunun 2000'inci yılında ise İnanç Turizmi kapsamında turistlere dağıtılmak üzere de özel zeytinyağlarından üretti. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, NATO'ya bağlı 3'üncü Kolordu Komutanlığı'nın gelen yabancı subaylara hediye etmek için kendilerine yağ siparişini verdiklerini de vurguladı.

Koç'da sipariş verdi

Çetin, ünlü işadamı Rahmi Koç'un da yılbaşı hediyesi olarak kendilerine özel zeytinyağı siparişi verdiğini belirterek, 'Koç, 400 yakın dostuna 'Akdeniz 1'incisi' isimli zeytinyağından yolladı' dedi. Çetin, 2004 yılbaşı için de şimdiden çok sayıda sipariş aldıklarını kaydetti.

Kaynak: Akşam Gazetesi